Cloud

Cloud

Cloud en Online zijn termen die vandaag de dag niet meer zijn weg te denken, maar wat betekent het nu helemaal en vooral, wat kan het voor u betekenen?
Hoewel de term "cloud" vandaag de dag eigenlijk voor alles staat wat niet bij in pand aanwezig is, is het het van origine een term die gebruikt wordt voor een service of dienst die draait op een server in een servercentrum buiten het bedrijf.
Voordeel daarvan is dat de server meerdere klanten kan bedienen en dat in feite alleen het stukje gebruik van die server betaald dient te worden.
Daarmee kunnen bedrijven enorm besparen op hardware kosten en onderhoud, mits de diensten aansluiten op de behoeften uiteraard.

On Premise

Nog zo'n mooie term, maar in feite betekent het niets anders dan bij U ter plaatse in het bedrijf.
En dat kan ook voordelen hebben, zelfs bij internetstoringen toch alle data bereikbaar en beschikbaar, ideaal toch?
Was het maar zo eenvoudig, dan was de keuze in veel gevallen een stuk makkelijker.
De praktijk van vandaag de dag wijst uit dat er veel online gedaan kan worden, maar dat er toch ook behoefte bestaat aan data of diensten on premise.
ITSG kan U helpen bij deze keuze's en U adviseren over de beste oplossingen voor Uw bedrijf.

Hybride

Hybride is tenslotte de tussenvorm en voor veel bedrijven een goede oplossing.
Hybride houdt in dat er een evenwicht evonden wordt tussen oplossingen in de cloud en oplossingen on premise, kostenbesparing en risicospreiding in een juiste verhouding waardoor er een betrouwbare toegang is en toch een kostenbesparing die flink kan oplopen!