Beveiliging

Beveiliging

Hackers, Phishing, Scriptkiddies, data diefstal-, of vernietiging is aan de orde van de dag.
Data verdwijnt en uw (kostbare) informatie wordt verminkt of doorverkocht aan partijen die er misbruik van maken. Kortom, ellende die u en uw bedrijf veel geld en tijd kan kosten als de beveiliging niet goed op orde is.
Vandaag de dag is databeveiliging geen optie meer, maar harde noodzaak. Zeker nu de wet omtrend de meldplicht datalekken in Nederland al een feit is en europees vanaf 2016.

Wat heeft uw bedrijf dan met die wet te maken?

Meer dan u denkt, de wet vereist een gedegen databeveilingsplan en in veel gevallen zelfs een Data Protection Officer (DPO) die verantwoordelijk is voor de veiligheid van het systeem en de eventuele opvolging in geval van calamiteiten.
Tevens is er een meldplicht waarbij bedrijven verplicht zijn cybercriminaliteit te melden en ervoor te zorgen dat de schade beperkt blijft.
Bij het niet (tijdig) melden van datalekken of andere vormen van cybercriminaliteit worden er bestuurlijke sancties uitgedeeld die kunnen oplopen tot € 810.000,- geen kleinigheid dus.

Wat kunt u dan doen om deze ellende te voorkomen?

Uiteraard kan niemand 100% veiligheid garanderen, maar er zijn nog heel veel bedrijven die niet of nauwelijks aandacht besteden aan de beveiliging.
Denk aan de nieuwe generatie firewalls, denk aan endpoint protection, of denk aan data-encryptie.
ITSG is partner en gecertificeerd in vele grote namen op het gebied van databeveiliging en toegangsbeveiliging.

Oplossingen?

Denk aan oplossingen in de vorm van Firewalls die tegenwoordig alle verkeer in en uit scannen op gevaren als spam, virus en malware.
Maar ook een oplossing als Redsocks waarbij alle verkeer naar buiten gedecteerd en gescreend wordt. Dataleakage maakt met deze vorm van signaleren geen kans meer.
Tevens is er ook een nieuwe generatie van authenticatie, de multiform authenticatie, niet meer met alleen een wachtwoord, maar ook op basis van geografische positie, persoon, manier van authenticatie etc.
Vandaag de dag kan er veel meer, en tegen steeds lagere kosten, voor de gemiddelde beveiliging wordt niet meer geinvesteerd dan de prijs van een  kop koffie per werknemer!